Forældre til højtbegavede skal støttes

Opdragelse af højtbegavede giver særlige udfordringer.

Læs mere

Forældre til højtbegavede børn har brug for støtte og forståelse fra skolens side. Det kan nemlig være noget af en udfordring, at have et højtbegavet barn derhjemme. Ikke mindst hvis barnet mistrives. Og det sker tit.

Lærer Jan Andreasen fra Gentofte kommunes ‘Videnscenter for børn med særlige forudsætninger’ holder ofte møder med frustrerede forældre, der har brug for, at deres barn bliver set, og som har brug for gode råd til opdragelsen.

De meget begavede børn løber ofte om hjørner med forældrene. Så for eksempel er det en god idé at insistere på, at dagligdagen for de kloge også indeholder trivielle og kedelige “skal”-opgaver, for den slags har alle børn brug for – lyder et af de gode råd.

Relaterede