Målemanden – Poul Nissen

Man kan ikke forbedre noget, man ikke kan måle, lyder et af dr.psych. Poul Nissens yndlings-udtryk.

Læs mere
I mere end tyve år har Poul Nissen  forsket i de højtbegavede børn og i de store forskelle mellem eleverne i folkeskolen. I denne episode af De højtbegavede i folkeskolen fortæller han om, hvorfor man skal måle, hvis man skal gøre noget både for dem og alle andre elever. Og han fortæller om  to konkrete redskaber han har udviklet til formålet. Lærerens feedback til eleverne er ikke særligt vigtigt. Det er elevernes feedback til læreren, der afgør om læringen finder sted, fortæller Poul Nissen. Så det er det man skal måle på. De Nationale Tests er Poul Nissen ikke vild med. For dem kan lærerne ikke bruge til noget.Hans måleredskaber kan lærerne  bruge ude i frontlinjen – i løbet af få minutter.

Relaterede