Find klassens skjulte genier

Test en skoleklasse på under en time.

Læs mere

De højtbegavede børn går ofte under lærernes radar. Hvis lærerne ikke ved, hvad de skal kigge efter, ser de dem ikke.

En standard intelligenstest er dyr og ret besværlig. Den tager mindst tre timer – og skal udføres af en certificeret psykolog. Men dr.psych. Poul Nissen, der forsker i højtbegavede børn, har udviklet et måleredskab, der gør det muligt at finde ud af, hvilke børn, der med stor sandsynlighed hører til de højtbegavede.

Rigtigt mange højtbegavede børn ude i de danske skoler bliver aldrig opdaget – og de får derfor ikke de udfordringer, de har krav på. Det er synd og skam – både for de højtbegavede selv – og for samfundet som hen ad vejen mister værdifulde menneskelige ressourcer.

I nedenstående artikel kan du finde Poul Nissens egen beskrivelse af de såkaldte tjeklister, der kan finde de højtbegavede børn. Man kan også få adgang til tjeklisterne som app på: talenttoolbox.net

Relaterede