ABC-modellens mor

Vejen til en forskningsbaseret didaktik

Læs mere

Cand.pæd. og folkeskolelærer Kirsten Baltzer, har udviklet den såkaldte ABC-model til udfordrende undervisning, som er blandt de bedste bud på, hvordan man tilrettelægger sin undervisning, så man også udfordre de bedst begavede elever i klassen – vel at mærke uden at miste eleverne i den tunge ende – og alle de andre

Modellen er langsomt ved at brede sig til folkeskoler over hele landet.

I denne episode fortæller Kirsten Baltzer om sit arbejde med højtbegavede og om den møjsommelige proces med at udvikle ABC-modellen i samarbejde med lærere på da Vinci-linjen i Esbjerg. 

I to episoder fortæller Kirsten Baltzer om modellen og om hvordan den kan bruges. I to andre episoder er vi på Tingkærskolen ved Odense, hvor tre lærere fortæller om, hvordan de bruger modellen i praksis.

Man kan læse mere om modellen i bogen Udfordrende undervisning af Kirsten Baltzer.

Medlemmer af Danmarks Lærerforeningen kan downloade bogen gratis.

Relaterede